Príležitosti pre zborových nadšencov

Zapojte sa do medzinárodných projektov pre zborových spevákov a spievajte v zbore spoločne s celým svetom.

The World Youth Choir

Francúzko bude tento rok hlavným dejiskom Svetového mládežníckeho zboru (The World Youth Choir). Tento projekt ponúka unikátnu možnosť šesťdesiatim talentovaným spevákom spievať pod vedením výborného dirigenta Josepa Vila i Casañasa. Do zboru sa môžu prihlásiť skúsení speváci z celého sveta, ktorí sa chcú zlepšovať v zborovom spievaní. Prihlásení účastníci musia byť zdatnými spevákmi vo veku 17 až 26 rokov, musia mať aspoň základné hudobné vzdelanie, musia byť zdatní v anglickom jazyku a musia byť zároveň pripravení stráviť 3 – 4 týždne v zahraničí. Sústredenie a následné turné zboru sa uskutoční
od 14. júla do 4. augusta vo francúzskom regióne Occitanie. Po desaťdňovom sústredení vyrazí spevácky zbor na turné, v rámci ktorého navštívi aj portugalské hlavné mesto Lisabon. Repertoár tohto zboru bude obsahovať významné diela skladateľov 20. a 21. storočia, tvorbu súčasných skladateľov, dielo dirigenta Svetového mládežníckeho zboru Josep Vila i Casañasa a úpravy ľudových piesní z piatich kontinentov. Vybraným spevákom bude hradené ubytovanie, strava a doprava v rámci turné. Účastník si však musí hradiť cestovné náklady na miesto konania a tiež účastnícky poplatok v cene 100 EUR. V prípade potreby sa speváci môžu uchádzať o štipendium, vďaka ktorému je možné účastnícky poplatok odpustiť.
Uzávierka prihlášok je 28. Februára 2019

CHCEM BYŤ SÚČASŤOU SVETOVÉHO MLÁDEŽNÍCKEHO ZBORU

The EuroChoir 2019

Ak sa vám zdá predchádzajúci projekt časovo príliš náročný, tak je tu pre vás The EuroChoir 2019. EuroChoir je špeciálny projekt, ktorý vznikol za účelom networkingu talentovaných mladých spevákov v rámci Európy s cieľom podporiť vznik novej generácie talentov. EuroChoir sa deje vždy v inej krajine a tento rok sa uskutoční v rámci festivalu Choralies v meste Vaison La Romaine vo Francúzsku, ktorý sa bude konať od 1. augusta až do 10. augusta. Do zboru sa môžu prihlásiť speváci z celej Európy vo veku 18 – 30 rokov. Záujemcovia musia vyplniť prihlášku a spoločne s ňou musia poslať svoju nahrávku piesne Nachtlied od Maxa Regera, nahrávku stupnice (s rôznymi vokálmi) a fotografiu. Účastnícky poplatok je 42 EUR na jeden deň (all inclusive). Speváci sa môžu v prípade potreby uchádzať o štipendium v rámci Fondu Noel Minet, na základe ktorého je možné poplatok odpustiť.
Uzávierka prihlášok je 28. februára.

CHCEM SA PRIHLÁSIŤ NA EUROCHOIR

Pripravil: satb.sk
Foto: The World Youth Choir

 

PRIDAJ KOMENTÁR