Jedinečná šanca pre mladých dirigentov

Do konca mája je možné prihlásiť sa na Medzinárodnú súťaž pre mladých dirigentov. 

Francúzsky inštitút pre zborové umenie v spolupráci s Európskou zborovou asociáciou – Europa Cantat organizuje deviaty ročník Medzinárodnej súťaže pre mladých dirigentov. Súťaž je určená pre dirigentov z celého sveta vo veku 18 – 30 rokov. Účastníci budú mať možnosť pracovať so špičkovými a skúsenými speváckymi zbormi, konkrétne so zborom Le Pages et Chantres z Centra barokovej hudby vo Versailles, so Zborom študentov dirigovania Île-de-France a taktiež so Zborom parížskeho orchestra. Dirigentské výkony bude hodnotiť medzinárodná odborná porota zostavená z renomovaných hudobníkov (Edward Caswel, Georg Grün, Cecilia McDowall, Donka Miteva, Josep Vila i Casañas).

Súťaž sa uskutoční 18. – 20. októbra 2019 vo francúzskom Versailes a prihlásiť sa je potrebné do 31. mája. Súťažiaci budú môcť ziskať viaceré ocenenia, medzi nimi napríklad cenu za najlepšiu interpretáciu francúzskej barokovej hudby, cenu Európskej zborovej asociácie či cenu publika.

V rámci prihlášky je potrebné poslať kópiu dokladu totožnosti, životopis v angličtine, fotografiu, odporúčajúci list pedagóga (alebo skúseného dirigenta) a video nahrávku s ukážkou dirigovania prihláseného účastníka. Úvodný registračný poplatok za súťaž je pre Slovákov 50 EUR. Na základe videonahrávok vyberie porota z prihlásených účastníkov najlepších dirigentov, ktorí postúpia do súťažných kôl vo Versailles. Rozhodnutia poroty o postupujúcich budú zverejnené 30. júna. Registračný poplatok za súťažné kolá vo Versailles je pre Slovákov vo výške 240 EUR.

CHCEM SA PRIHLÁSIŤ NA SÚŤAŽ.

Pripravil: satb.sk

 

 

 

PRIDAJ KOMENTÁR