Festival Voce Magna už v máji

Nové prevedenie žilinského festivalu zborového umenia. 

Blíži sa dvanásty ročník obľúbeného medzinárodného festivalu zborového umenia Voce Magna Žilina 2022. Po dvoch rokoch pandémie prichádza festival v tradično-netradičnom šate. Po prvýkrát sa festival rozdelí na dve časti: na festivalovú a na súťažnú časť. Cieľom organizátorov je touto cestou ponúknuť návštevníkom i zborovým spevákom viac sprievodných podujatí ako semináre, či workshopy a zároveň dať dirigentom a skladateľom väčší priestor na obohatenie a diskusiu. Rozdelenie zároveň umožní organizátorom viac sa sústrediť na jednotlivé časti festivalu.

Festivalová časť Voce Magna sa bude konať 17. až 21. mája 2022 a zbory si budú môcť zasúťažiť už tradične na jeseň
14. – 15. októbra 2022. Obe časti festivalu sa budú už tradične konať v Žiline. Festival Voce Magna prinesie návštevníkom výnimočné vystúpenia speváckych zborov nielen zo Slovenska, ale ja z Česka, Poľska či Maďarska. Organizátori zároveň pridali festivalové koncerty na netradičných miestach s cieľom spopularizovať a priblížiť zborové umenie čo najširšiemu okruhu poslucháčov.

 

Viac informácií o festivalu nájdete na jeho webovej stránke. Hlavným organizátorom festivalu Voce Magna je Miešaný zbor Žilina, OZ.

Pripravilo: satb.sk
Foto: Filip Lehotský, Voce Magna

PRIDAJ KOMENTÁR