Na trh príde nová mobilná aplikácia “Harmony Helper” pre spevákov a spevácke zbory.

Spievanie v harmóniách je pri zborovom speve samozrejmosťou. No pri nacvičovaní takéhoto spevu sa nezaobídeme bez ďalšej osoby či klavíra, alebo bez nahrávok jednotlivých partov. Čo však v prípade, že nič z toho nemáme po ruke? Riešením takejto situácie by mohla byť nová mobilná aplikácia.

Harmony Helper je nová vzdelávacia aplikácia, ktorá umožní spevákom precvičovať spev v harmóniách bez potreby ďalších spevákov či dokonca bez potreby klavíra. Aplikácia disponuje viacerými funkciami, vďaka ktorým bude “harmonické spievanie” oveľa jednoduchšie.

Prispôsobenie partu
Mobilom si naskenujete skladbu, ktorú sa potrebujete naučiť. Harmony Helper naskenované noty rozdelí do jednotlivých partov a potom každý hlasový part konvertuje do audio súborov, ktoré si budete môcť následne vypočuť. Vďaka flexibilnému ovládaniu si budete môcť zvoliť, ktorý hlasový part práve chcete počuť. Môžete počúvať všetky party naraz alebo len svoj hlasový part. 

Spätná väzba v reálnom čase
Vďaka tejto aplikácií budete dokonca vedieť sami zhodnotiť svoj spevácky výkon. Nahráte si svoj spev a Harmony Helper vám vďaka patentovanému sledovaču výšky tónu ukáže a prehrá váš spev. Súčasťou aplikácie bude aj metrónom, zdieľanie skladieb a partov s priateľmi či sprievodca učením harmónie.

Za vznikom tejto aplikácie stojí Andrew Goren, ktorý s nápadom na Harmony Helper prišiel vďaka vlastným speváckym skúsenostiam: “V mladosti som mal problém zvládnuť harmónie, ktoré som mal spievať. A práve tento problém ma inšpiroval k vývoju tejto aplikácie.” Harmony Helper je vhodná pre začiatočníkov, ktorí sa pripravujú na prvé vystúpenie, ale aj pre profesionálov, ktorí pracujú na divadelnej scéne alebo spievajú v hudobnej kapele a hľadajú efektívny spôsob, ako precvičiť svoje vokály. Aplikácia sa stane v podstate digitálnou skúšobňou, vďaka ktorej bude môcť každý spevák cvičiť kdekoľvek a kedykoľvek.
Aplikácia Harmony Helper by mala byť v plnej verzii spustená v priebehu tohto roka.

Pripravil: satb.sk
Obrázok: Harmony Helper

PRIDAJ KOMENTÁR