Vznikla nová súťaž pre spevákov i vokálne telesá

Prihláste sa na súťaž Vianočná pieseň 2019. 

Občianske združenie Štart organizuje prvý ročník Súťaže v speve adventných a vianočných piesní s názvom Vianočná pieseň 2019. Súťaž sa uskutoční 18. decembra 2019 v Divadle ARTEATRO v Bratislave a je určená najmä žiakom základných a základných umeleckých škôl, stredných škôl, jednotlivcom, duetám, vokálnym skupinám a speváckym zborom do 15 členov. Súťažiaci budú zaradení do jednotlivých kategórií v závislosti od veku. Spevácke zbory a vokálne skupiny môžu súťažiť v dvoch kategóriách: v kategórii detské spevácke zbory a vokálne skupiny vo veku 6.  – 15 rokov a v kategórií mládežnícke a dospelé spevácke zbory a vokálne skupiny vo veku 16 rokov a viac. Zoznam ďalších kategórií pre sólistov a duetá nájdete TU.

V rámci súťažného repertoáru je potrebné nacvičiť jednu adventnú alebo vianočnú pieseň s hudobným podkladom alebo s klavírnym doprovodom a jednu populárnu pieseň podľa vlastného výberu taktiež s hudobným podkladom alebo s klavírnym sprievodom. V prípade klavírneho doprovodu je potrebné zabezpečiť si vlastného korepetítora.

Každý súťažiaci musí uhradiť registračný poplatok v závislosti od kategórie. V prípade, že súťažiaci súťaží vo viacerých kategóriách, je potrebné uhradiť poplatok za každú súťažnú kategóriu zvlášť.
Registračné poplatky:
1. Sólisti – poplatok 15€
2. Duety – poplatok 20€
3. Vokálne skupiny (3 – 8 členov) – poplatok 35€
4. Spevácke zbory (9 – 15členov) – poplatok 45€

CHCEM SA PRIHLÁSIŤ

Organizátori pripravili pre víťazov súťaže zaujímavé ceny. Absolútny víťaz kategórie sólisti bude mať možnosť spievať na koncerte s virtuóznym klaviristom Milošom Bihárym. Víťaz v rámci kategórie duetá získa nahrávanie vlastnej, autorskej skladby v Skúšobni v Bratislave a víťaz kategórie vokálne skupiny a spevácke zbory vyhrá exteriérové promo fotenie od fotografky Marky Zackovej. Súťažiacich bude hodnotiť odborná porota v zložení herec a operný spevák René Schleifer, operná speváčka Katarína Porubanová a hlasový pedagóg Marián Vojtko, ktorý bude zároveň predsedom poroty.

Uzávierka prihlášok na súťaž Vianočná pieseň je 20. novembra 2019. Súčasťou prihlášky musia byť aj hudobné podklady, ktoré je potrebné poslať vo formáte .mp3 na e-mail: zdruzenie.start@gmail.com.

Viac informácií o súťaží nájdete na webovej stránke súťaže Vianočná pieseň 2019.

Pripravil: satb.sk
Foto: Súťaž Vianočná pieseň 2019

PRIDAJ KOMENTÁR