Národná konferencia v Kansase začína už zajtra

Viete čo všetko na nás čaká na najväčšej konferencii o zborovom speve v Spojených štátoch amerických?

Tento týždeň vás portál SATB.SK vezme do Kansas City, kde sa bude konať od 26. februára do 2. marca jubilejný 60. ročník najväčšej americkej konferencie o zborovom speve. Organizátorom konferencie je Americká asociácia zborových dirigentov a nosnou témou celého podujatia je “Dedičstvo a komunita”. Konferencie sa pravidelne zúčastňujú dirigenti profesionálnych i amatérskych speváckych zborov zo všetkých štátov USA a taktiež zboroví speváci a študenti dirigovania. Na účastníkov čakajú vystúpenia viac ako päťdesiatich speváckych zborov z celej krajiny. Predstavia sa najlepšie univerzitné i stredoškolské spevácke zbory ako napríklad Iowa State Singers, Treble Singers, University Singers z Univerzity v Missouri, Vocalise z Kalifornie či Chapel Choir z Capital University v Ohiu.

Okrem koncertov je pripravených približne štyridsať prednášok na rôzne témy spojené so zborovým spevom ako napríklad pamäť a hudba, práca so stredoškolským zborom, hlasová kultúra starších speváckych zborov, dramaturgia detských zborov a mnoho iného. Ďalšou dôležitou časťou konferencie je veľtrh, resp. výstava rôznych hudobných organizácií. V rámci tejto výstavy sa budú prezentovať desiatky zborových organizácií z celého sveta, hudobné vydavateľstvá či rôzne hudobné a festivalové agentúry.

Hlavným hosťom podujatia bude anglický skladateľ John Rutter, ktorý bude na konferencii nielen prednášať, ale zároveň aj premiérovať jedno zo svojich diel. Účastníkom konferencie poslal takýto video pozdrav.

Ak chcete mať čerstvé informácie z tohto podujatia, sledujte nás prostredníctvom našich sociálnych sieti,
kde budeme pravidelne uverejňovať aktuálne informácie.

Pripravil: SATB.SK

PRIDAJ KOMENTÁR