V Bratislave sa stretnú najlepší neprofesionálni umelci

Tento týždeň sa v rámci dní neprofesionálneho umenia bude konať multižánrový festival Tvor•BA. 

Radosť z tvorivosti, priestor pre umenie a vzájomné inšpirácie. Toto všetko prináša do Bratislavy druhý ročník festivalu Tvor•BA, ktorý sa uskutoční 24. – 26. októbra. Počas troch dní sa v rámci festivalu predstavia víťazi celoštátnych neprofesionálnych súťaží vyhlasovaných Národným osvetovým centrom. Návštevníci festivalu tak budú mať možnosť zažiť koncerty, výstavy, filmové projekcie a divadelné a folklórne predstavenia najlepších neprofesionálnych umelcov z celého Slovenska. Súčasťou podujatia budú tiež workshopy a tvorivé dielne, počas ktorých sa účastníci budú môcť vzdelávať v rôznych oblastiach umenia.

PROGRAM FESTIVALU TVOR•BA

 

Na festivale si na svoje prídu aj milovníci zborového spevu. V piatok 25. októbra sa o 10.00 hod. uskutoční vo V-klube workshop
s názvom Spievaj ako máš. Hudobníci a speváci sa dozvedia viac o hlasovej výchove zborových spevákov pod vedením hlasovej pedagogičky, speváčky a lektorky Dariny Andučič-Tóthovej. Workshop je určený pre každého, kto sa chce dozvedieť viac o tom ako pracujú hlasivky a ako tento sval správne trénovať. V sobotu 26. októbra bude možné vypočuť si koncert speváckych zborov – Ladíme si I. V Koncertnej sieni Eugena Suchoňa na Konzervatóriu v Bratislave sa 13.00 hod. predstavia Spevácky zbor ZUŠ
v Senici a Ženský komorný spevácky zbor Úsmev z Prievidze – víťazi celoštátnych zborových prehliadok na Slovensku.

Pozrite sa ako vyzeral prvý ročník festivalu Tvor•BA

Hudobní nadšenci budú môcť navštíviť i koncert dychových hudieb – Ladíme si II, na ktorom vystúpi Dychový orchester ZUŠ
v Brezne a kapela Kamarádi z Hornej Súče. Pre fanúšikov filmovej hudby je pripravený interaktívny workshop o filmovej hudbe pod názvom Ticho! Alebo nie?, kde bude hovoriť zvukový majster Vladimíra Slaninka o význame hudby a ticha vo filme.

Okrem koncertov a workshopov orientovaných na hudbu sa Tvor•BA zameriava i na ďalšie zložky umenia. Na svoje si preto prídu i milovníci folkóru, výtvarného umenia, umeleckého prednesu, divadla, filmu či fotografie. Vyvrcholením programu bude slávnostný galaprogram v sobotu večer, ktorý bude spojený s odovzdávaním ocenení osvetovým pracovníkom. Festival Tvor•BA je pre všetkých, ktorí majú radi umenie a tiež pre všetkých tých, ktorí majú talent a chuť robiť umenie. Pokiaľ budete v Bratislave, určite teda neváhajte a navštívte toto výnimočné podujatie, kde sa predstavia tí najlepší z celého Slovenska. Viac informácií o festivale Tvor•BA nájdete TU.

Pripravil: satb.sk
Foto: Facebook – festival Tvor•BA

PRIDAJ KOMENTÁR