Zbory z celého sveta na jednom mieste. Prihlás sa na World Choral EXPO ako jednotlivec.

Zbory, ansámblové zoskupenia a jednotlivci sa môžu tešiť na jeden z najväčších medzinárodných zborových projektov.

Rozdiely v kultúre, politických názoroch, náboženstve a jazyku v speváckom umení nemajú miesto. Medzinárodná federácia pre zborovú hudbu spája národy už takmer 30 rokov. Jedným z  množstva projektov, ktoré realizuje je aj podujatie World Choral EXPO. Jeho poslaním je spájať hudobníkov z celého sveta, všetkých vekových kategórií a je zároveň príležitosťou pre zborových spevákov, dirigentov, skladateľov a hudobných pedagógov, ktorí môžu spolupracovať a učiť sa navzájom od renomovaných hudobných odborníkov. Ak ste nadšenec zborového spevu a chcete byť súčasťou tohto projektu, ale nemáte komunitu, s ktorou by ste sa zúčastnili, nezúfajte. Na World Choral EXPO sa môžete prihlásiť aj ako jednotlivec a absolvovať všetky koncerty a workshopy s novými ľuďmi.

Veľkolepá udalosť si žiada veľkolepé miesto, a tým Lisabon rozhodne je. Od 3. do 7. septembra účastníkov čakajú workshopy, semináre, výmenné stretnutia a koncerty na významných miestach ako Národné divadlo São Carlos, Koloseum Recreios a Kostol sv. Dominika.

Výnimoční hostia

Jeden z Majstrovských kurzov povedie známy nemecký dirigent Frieder Bernius,  držiteľ viacerých ocenení (Edison Award, Diapason d’Or) a zakladateľ festivalu barokovej hudby Internationale Festtage Alter Musik v Stuttgarte. Bernius je zakladateľom a dirigentom profesionálneho zboru Kammerchor Stuttgart, ktorý je zároveň súčasťou vystupujúcich zoskupení. Na scéne pôsobí vyše 50 rokov a v jeho repertoári nájdeme skladby od 17. storočia až po súčasnosť. Patrí medzi najlepšie telesá svojho druhu, o čom svedčí množstvo ocenení. Zbor koncertuje na všetkých významných európskych festivaloch, svetových pódiách a podujatiach (World Symposium on Choral Music – Viedeň, Sydney, Soul a Auckland).

Profesionálne sedem členné zoskupenie Ordinarius z Brazílie rozospieva a roztancuje každé publikum. Ich originálne aranžmány rôznych hudobných štýlov sú tvorbou Augosta Ordina. Krásne hlasy dopĺňa gitara, ukulele a perkusie. Ich prvý album Ordinarius (2012) je považovaný za jeden z najlepších albumov brazílskej hudby a zabezpečil im turné po Európe a Brazílii.

Registrácia účastníkov

Na World Choral EXPO sa môžete prihlásiť už dnes, ako jednotlivci, zbory (min. 15 členov), vokálne ansámble (2 – 15 členov). Registračný poplatok pre jednotlivca je 150 €, pre jednotlivca – študenta 100 €, pre ansámbel 250 € a pre zbor 350 €.

Neváhajte a staňte sa súčasťou jedinečnej atmosféry World Choral EXPO, spoznajte nových ľudí a odneste si domov nezabudnuteľné umelecké zážitky.

Pripravila: Sára Halčišáková

PRIDAJ KOMENTÁR