Prihláste sa na Vranovské zborové slávnosti

Obľúbený zborový festival z východného Slovenska zverejnil svoj predbežný program. 

Vranovské zborové slávnosti patria k najstarším zborovým festivalom na Slovensku. Tento festival je nesúťažný a je určený pre spevácke zbory všetkých vekových kategórií. Zúčastniť sa ho môžu nielen spevácke zbory zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, pričom zbory majú možnosť podieľať sa na recipročnej výmene. Festival sa bude konať 20. – 23. júna vo Vranove nad Topľou a tento rok sa uskutoční už jeho 32. ročník.

Organizátori festivalu už tradične pripravili pre účastníkov bohatý program. Podujatie sa oficiálne začne slávnostným prijatím hostí primátorom mesta Vranov nad Topľou, po ktorom spevácke zbory navštívia vranovské základné školy v rámci akcie “Zbory deťom”. Okrem toho sa účastníci môžu zúčastniť festivalových koncertov, workshopov, seminárov, diskusných večerov či prehliadok kultúrnych pamiatok. Podujatie vyvrcholí slávnostným galakoncertom, na ktorom spoločne zaspievajú spevácke zbory skladbu Eugena Suchoňa Aká si mi krásna.

Festivalové koncerty sa uskutočnia v Mestkom dome kultúry a v chrámoch vo Vranove nad Topľou, v Humennom,
v Hanušovciach nad Topľou a v obciach okresu Vranov nad Topľou. Spevácke zbory môžu okrem toho dobrovoľne účinkovať aj na bohoslužbách v tamojších kostoloch. Oficiálny program festivalu si môžete pozrieť na tejto webovej stránke.

CHCEM SA PRIHLÁSIŤ NA VRANOVSKÉ ZBOROVÉ SLÁVNOSTI

Autor: satb.sk
Foto: Archív ozvena.sk

PRIDAJ KOMENTÁR